ჩიას მარცვლების ისტორია

ჭიას მარცვლების ისტორია

ჭიას მარცვლების სამშობლო სამხრეთ ამერიკაა.

ეს ერთმანეთის მარცვლები, მაღალი კვებითი ღირებულების გამო დიდად ფასობდა უძველეს აცკეტებში.

ჭიას მარცვლების წარმოების კარგია აცკეტებთან ერთად მე-16 საუკუნეში, როდესაც ესპანელი კონკისტადორებმა დაიპყრეს სამხრეთ ამერიკაში. საბედნიეროდ ბოლო რამდენიმე წელია კვლავ ხელმეორედ აღმოჩენილი ჩიას ბაზარს მარცვლები.

ჭიას მარცვლების დახასიათება

შავი და თეთრი = ქვის. კვებითი ღირებულების მიხედვით არ აქვს მნიშვნელობა ჭიას მარცვლების ფერს, მთავარია მარცვალი იყოს მაღალი ხარისხის და მომწიფებული. მოუმწიფებელ მარცვლებს აქვს ფერი და არ გამოიყენება, რადგან არ ახასიათებს ნუტრიენტების მაღალი შემცველობით.

მარცვლებს აქვს ძალიან მსუბუქი, თხილის საგემოვნო თვისებების მსაგვსი გემო. შეიძლება დაემატოს ნებისმიერს, რადგან არ შეუცვლის გემოს.

ჭიას თესლები ღიაა ანტიოქსიდანტებით, ვინც ხელს უშლის დაძველებას. ეს არის ის, რაც მას არ სჭირდება შენახვა მაცივარში.

არ არის მისი დაფქვა, ის ადვილად შეიწოვება მკურნალში . ჩიას მარცვლების გარეთ გარსი ხელსაყრელი ჩიას შეთვისება მარის მეშვეობით.

ჰიდროფილურია -ჭიას მარცვლები თავის მასაზე 10-ჯერ მეტ სითხეს შეიწოვს.

ჭიას მარცვლების ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებები:

 

ომეგა 3-ის მაღალი შემცველობა- ჩია მეორე ადგილზეა სელის შემდეგ ომეგა 3-ის შემცველობით.

ბოჭკოვანის მაღალი შემცველობა - ის პირველი ბოჭკოვანის ყველაზე მაღალი შემცველობით თხილეულებში და მარცვლებს შორის.

ცილების წყარო- ის ასევე ცილების არაჩვეულებრივი წყაროა და წინააღმდეგობა იკავებს კანაფის, მზესუმზირის და გოგრის მარცვლების შემდეგ.

ვიტამინებისა და მინერალების მაღალი შემცველობა- ის განსაკუთრებით მნიშვნელოვანი კალციუმით და რკინით, მაგნიუმით, სელენით და თუთიით.

ჭიას მარცვლები უზრუნველყოფს ცილების, ბოჭკოვანის და ომეგას მაღალ დონეს. მხოლოდ 15 გ დღეში უზრუნველყოფს ნუტრიენტების დონეს.

 

 

როგორ გამოვიყენოთ ჭიას მარცვლები

შეიძლება დაუმატოთ საკუთარი პროდუქტის პროდუქტი. ჭიას მარცვლები არის პატარა, სასაიმოვნო სასაცილო თვისებები და მარტივი შესატყვისი მარცვლები, ამიტომ იდეალურია სალათზე მისაყრელად, ფაფაში შესანიშნავად, ცხელ კერძებში, სუპებში, მოთუშულში და ....

კვერცხის შემცვლელი- ჭიას თესლები გახსნა ხსნადი ბოჭკოვანით. ეს ბოჭკო წარმოქმნის გელს წყალთან შეხას. ეს ნიშნავს იმას, რაც ჩიას მარცვლები შეიძლება იყოს როგორც კვერცხის შემცვლელი ცხობის დროს. 1სუფრის კოვზ ჭიას მარცვლებს + 3 სუფრის წყალი წყალი = 1 კვერცხს.

შემავალ წიას გელით, 1 წილი ჭიას მარცვლები 6 წილი წყალი. ეს არაჩვეულებრივი მეთოდია რეცეპტში ნაჯერი რაოდენობის შემცირებულად.

გამდიდრებული ფქვილის მიქსი- ცხობის ისტორიას ფქვილის კვებითი ღირებულება შეიძლება გაიზარდოს მასში მეოთხედი ჩიას მარცვლების ჩამატებით.

გლუტენისაგან თავისუფალი ცხობისთვის- ჭიას მარცვლები ბუნებრივად თავისუფალია გლუტენისგან. ჭიას გელის ფორმირებისას ხსნადი ბოჭკოვანი მოქმედება წებოვანის საფრთხე, უზრუნველყოფს ცომის ელასტურობას და ტექსტურას.

თან გაზარდეთ სითხის მიღება - ჩიას მარცვლები ღიაოვანი ხსნადი ბოჭკთ, რომელიც წყალთან ურთიერთობისას შთანთქავს წყალს და წყლის მოცულობაში, ფორმირდება ჭიას გელი. აქედან გამომდინარე, მნიშვნელოვანია სიხის დიდი გამოყენება, 8 მოჭიქული ჭიქა. მათ შორის იმყოფებით ჭიას თესლების ბიზნესზე.

 

 

 

No products to display.