გამართული მიკრობიომი- განსხვავებული კლების გასაღები
ნაწლავის ჯანმრთელობა და დაკლება ადგილი თემებია. უახლესი კრიტერიუმები, რაც შედარებით მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობისთვის არა მხოლოდ ჯანმრთელობისთვის, ბევრი დაკლების საიდუმლოებაცაა.
რას აკეთებენ ბაქტერიები კუჭ-ნაწლავში?
კუჭ-ნაწლავში ბინადრობს ასობით, მცენარეული ბაქტერია, ბევრი სასარგებლოა, თუმცა არ გამოგვყავს მეორე ნახევარიც, „ცუდი“ ბაქტერიები, რომლებიც ხელს უწყობენ სხვადასხვა ცხოველების წარმოქმნას.
მცენარეული ბაქტერიები უზრუნველყოფილია ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში, მავნე ბაქტერიები, რომლებიც აძლიერებს იმუნურ სისტემას. მაგრამ მათ შეუძლიათ ამ შემთხვევაში, მხოლოდ იმ შემთხვევაში თუ თქვენი მიკრობიომი დაბალანსებულია. თუ ასე არ არის, მაშინ შეიძლება პრობლემების დადგენა, როგორიცაა: დაბალი მდგომარეობა, ცუდი იმუნიტეტი და გავლენა.
ნაწლავის ჯანმრთელობა და კორექცია
ნაწლავების ერთ–ერთი მთავარი სფერო ფოკუსირება დაკლებაზე. კვლევის ჩატარების შემდეგ აღმოჩნდა, რომ ნორმალურად არ არის დაცული მიკრობიუმი, ვიდრე სიმსუქნისკენ მიდრეკილს. მავნე ბაქტერიებს შეუძლია შეცვალოს წყლის კვების გზა და გლუკოზის დონის ბალანსირება. ნაწლავის ჯანმრთელობის გაუმჯობესების და უკეთესი და კლების შესწავლა უბრალოდ უნდა დააბალანსოთ ბაქტერიების რაოდენობა.
ქვეყნის მომხმარებელთა სისტემაში კარგი ბაქტერიების რაოდენობა და მრავალფეროვნების წარმოშობა:
სტრესის შემცირება
სისტემამა აჩვენა, რომ სტრესის ქვეშ რჩება ნაწლავის მიკრობების რაოდენობა და მრავალფეროვნება. სცადეთ და გამოიჩინოთ ახლა საინტერესო სიახლეები, იქნება ეს იოგა, ხატვა თუ კარგი რომანის გადაკითხვა.
აქტიურით
გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ სპორტსმენებს ნაწლავების ბაქტერიები უფრო მეტია, ვიდრე არააქტიური კონტროლი. ვარჯიშმა შეიძლება გაზარდოს სხვადასხვა ბაქტერიული შტამების დონეები, ამასთანავე ხელი შეუწყო სტრესის და ჩამოყალიბებას.
სწორი რეცეპტი კუჭის კუჭის ჯანმრთელობისთვის.
სწორი კვება არის მნიშვნელოვანი, როდესაც ჩვენ ვფიქრობთ ჩვენი სხეულის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებაზე და კლებაზე. აქ არის რამოდენიმე გზა
- შეზღუდეთ შაქარი და დამუშავებული საკვები. ჭარბი შაქარი თრგუნავს სასარგებლო ბაქტერიებს. დამუშავებული საკვები შეიცავს შაქარს, მარილს, ნაჯერ ან ტრანსფერებს, დანამატებს და კონსერვანტებს.
- მიირთვით ბოჭკოვანი სხვა საკვები, როგორიცაა:ბანანი, ვარდკაჭაჭა, ხახვი, ნიორი, პრასი, ისევე როგორც სხვა ხილი, ბოსტნეული, თხილეული და მარცვლეული.
- მოერიდეთ პროდუქტების, რომლებიც არომატიზდება და ტკბილდება, რადგან ამან შეიძლება გავლენა მოახდინოს მათ ეფექტზე. ნაცვლად, აირჩიეთ ბუნებრივი ფერმენტირებული პროდუქტი.
- ბუნებრივი იოგურტი, კეფირი
- კომბუჩა - ჩაის ფერმენტირებული სასმელი
- კომბოსტო
- არაპასტერიზებული ყველი.
როგორ პრობიოტიკები იზრდება ?
ქიმიურმა აჩვენა, შესაძლოა შეამცირონ ადამიანთა პროვოცირება და შაქრის მეტაბოლიზმი. დიეტოლოგები, რომლებიც უფრო მეტი ჯანსაღი აქვთ, უფრო სწრაფად კარგავენს და იძლიერებენ მეტაბოლიზმს, ვიდრე იმ ადამიანების კატეგორია, ვინც ძალიან ცუდად და დიდი ულუფებით მიირთმევს მთელს დღეებს.